Home Over Darcha Indiase Geuren War Child Publicaties De Blauwe Maansteen

Schrijver

 

De Blauwe Maansteen

In de Indiase cultuur is de maansteen een heilige steen en wordt deze steen vele gunstige krachten toegedicht. De maansteen heeft een opvallende parelmoerachtige kleur, die kan variëren van zilverwit met een blauwachtige weerschijn tot zelfs roodachtige beige, geelgroen, of zwart. Kleuren en kleurschakeringen die doen denken aan het maanlicht.  De edelsteen ‘blauwe maansteen’ wordt het meest gewaardeerd wanneer ze een hemelsblauwe kleur hebben.

Het is een steen die hoort bij India, waar de maan en de maansteen worden vereerd. Het is de steen die hoort bij goden en godinnen, bij de voortplanting en de liefde.  De maansteen symboliseert onvoorwaardelijke liefde én geluk.

In India wordt de steen nog steeds in de kleding, in een apart zakje, genaaid om het lot gunstig te beïnvloeden.

 
      sitestat  
 

Stenen van de maan

Met de Apollo-missies brachten twaalf astronauten bijna vierhonderd kilo aan maanstenen mee terug naar aarde. Voor wetenschappelijk onderzoek, om bijvoorbeeld antwoord te vinden op de vraag of de aarde en de maan verwant zijn aan elkaar. Veel van deze maanstenen zijn met de jaren verdwenen en ook in verkeerde handen terechtgekomen.